Jeff Wassermans kredit som låtskriver for mange norske artister i mer enn 37 år siden han kom til landet vårt i 1983 er en imponerende liste over «hvem er hvem» i norsk, skandinavisk og amerikansk musikk; bl.a Adam Douglas, Didrik Solli-Tangen, Jonas Fjeld, Knut Reiersrud, Mighty Sam McClain, Silje Nergaard, Rita Eriksen & Delbert McClinton, Rick Danko, BigBang, Solveig Slettahjell, Sissel Kyrkjebø, Dance With A Stranger, Sanne Salomonsen, Anne Linnet, m.fl. Han har bidratt med ca. 400 verdensklasse Engelskspråklig sangtekster på mer enn 85 album.

I 2008 ble han Spellemannsnominert i den nyopprettede opphavsmann-klassen som årets tekstforfatter sammen med størrelser som Odd Børretzen og Bjørn Eidsvåg. Og senest i 2016 fikk han TONOs prestisjetunge EDVARD-prisen for Tekst.

I 14 år har Wasserman forelest og kjørte workshop og kurset “The Anatomy of a Successful (*English) Lyric” med stor suksess på universitet (UiA Masterprogram), høyskoler, fagskoler og i regi av musikk organisasjoner.

Selv om teorien bak en helhetlig tekst er det samme for både Engelsk og Norsk, er det klart at Wassermans kunnskap om sangtekst teori er basert på morsmålet hans, Engelsk.

Kurset går på Engelsk – men uansett om du skriver på Norsk eller Engelsk kan du absolutt dra nytte av kurset.

Jeg kan ikke garantere hit-låter, men jeg kan garantere et markant kvalitets heving av tekstene som håpentligvis mange deltagende opphavere produsere både under og etter kurset og evt. i veiledings timene. Mange Norske opphavere kan har nytte av kurset, spesielt om de skal prøve seg i utlandet.

Jeff Wasserman

I samarbeid og med støtte fra Musikkforleggerne tilby jeg to kvelder å velge mellom med foredrag/workshoppen “Anatomi av en helhetlig sangtekst” m/ oppfølgende online tekst veiledning (etter avtale).
Vanlig pris: Kr.2.500 Musikkforleggerne støtte pris: Kr. 450
Kun 10 plasser pr. kveld.
Nivå – fra nybegynner opp til etablerte proffer.


3 hour lecture (realtime) v/ Steinhuset, Sandvika (15 min. med tog fra Oslo + 5 minutter å gå fra Sandvika stasjon)
1 hour private lyric consultation – Online Zoom meeting